• Borovi vršički z medom (128 g)

Borovi vršički z medom (128 g)

Borovi vršički z medom je proizvod slovenskega  porekla, ki vsebuje zmes tekočega izvlečka iz vršičkov gorskega bora oziroma ruševja (Pinus mugo L.) in medu. Zmesi so nato z nizkotemperaturno podtlačno destilacijo odstranjena vsa odvečna topila. Produkt je pakiran v priročni embalaži (16 medenih vrečk po 8 g). Brez alkohola, barvil, glutena in toplotne obdelave.


Uporaba:
• Odrasli in otroci nad 12 let starosti: ena vrečka, 2-3 krat dnevno
• Otroci pod 12 let starosti: ena vrečka, 1-2 krat dnevno

Sestavine:                                     Na priporočeni dnevni vnos (20 g)
Med                                                                                              19,5 g
Izvleček iz borovih vršičkov                                                          0,5 g

 Shranjujte na temnem in suhem pri temperaturi do 25 °C.


Neto vsebina: 250 g

 Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine, oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Odsvetujemo uporabo otrokom mlajšim od 1. leta starosti. Shranjevati nedosegljivo otrokom. 

 

Recept za pripravo smrekovih & borovih vršičkov z medom

Konec aprila do sredine maja naberite smrekove vršičke (Picea abies L.) ali meseca junija vršičke rušja (Pinus mungo L.), ki raste  v gorah od 1200-2000 m visoko. Vršičke je najbolje nabirati na jasen dan, saj takrat vršički vsebujejo največ eteričnih olj in smol. Vršički rušja vsebujejo več eteričnih olj kot vršički smreke. Nabrane vršičke zmeljite in jih v 24 urah zalijte z najmanj 50% alkoholom. Alkohola dodajte toliko, da so vršički potopljeni vanj. Po nekaj tednih bo alkohol izluščil zdravilne učinkovine (eterična olja, smole i.t.n.) iz vršičkov. Vsebino v sodu nato precedite ter v tekoči del zmešajte z medom v razmerju (med:raztopina=1:2). Mešanica je sedaj pripravljena na postopek podtlačne destilacije. Pri tem postopku se v podtlaku iz zmesi odstrani odvečen alkohol in voda pri temperaturi 40 °C. Postopek podtlačne evaporacije lahko naredite v podjetju Dr. Gosar, Borut Gosar s.p. .


Podjetje Dr. GOSAR d.o.o. tudi odkupuje smrekove in borove vršičke.

 

PRI NAROČILU NAD 50 EUR BREZPLAČNA POŠTNINA.

 

 

Napišite mnenje

Za ocenjevanje produkta se morate najprej prijaviti.

Borovi vršički z medom (128 g)

  • Cena: 9,00€


(Število ocen: 0)

Oznake: Borovi vršički z medom, vršički rušja, borovi vršički, podtlačna evaporacija, med